Cookie Consent by Cookie Consent Miljøvenlig maling - findes det? Ja - læs om mulighederne her

Miljøvenlig maling

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Hvis du er tilhænger af økologisk mad og miljøvenlige rengøringsprodukter, er det oplagt også at sætte sig ind i, hvad der findes af miljøvenlig maling.

Når man taler om 'miljøvenlig maling', så kan betegnelsen sige to ting om malingstypen:

  1. Malingen er uden skadelige stoffer.
  2. Malingen er fremstillet på en miljøvenlig måde.

Når man skal tænke på sundhed og miljø, er der altså flere aspekter, der spiller en rolle i, om et produkt er sundt og miljøvenligt. Man skal både tænke på fremstillingsprocessen, selve indholdet af produkterne og bortskaffelsen af dem efter brug.

Sundhed, bæredygtighed og miljøvenlig maling

Miljøvenlig maling hedder i folkemunde også "naturmaling" og "øko-maling" - i Danmark betyder dette typisk, at malingen er svanemærket eller har fået EU's miljømærke 'Blomsten'.

Svanemærket og Blomsten er begge Danmarks officielle miljømærker og står for at fremme miljøvenlig produktion, udelukkelsen af skrappe kemikalier i produktet, allergivenlighed mm.

Udover krav om sundhed og miljø, handler blomstermærket og svanemærket faktisk også om kvalitet, idet der ud over krav til indhold af organiske opløsningsmidler og andre miljø- og sundhedsskadelige stoffer også er krav til produktets række- og dækkeevne.

Miljøvenlig maling lugter bedre

Og en anden fordel ved nogle former for miljømærket vægmaling er, at de ikke lugter så slemt som mange billige malinger.

Sørg dog ALTID for at lufte godt ud og vente med at bruge lokalet et stykke tid, efter det er blevet malet.

Det er svært at sige, hvornår et nymalet rum er afdampet tilstrækkeligt til, at det forsvarligt at bruge, fordi det afhænger af forhold omkring temperatur, luftfugtighed osv. Men et godt tip er ikke at bruge lokalet, så længe lugten af maling eller lak er intens og dominerende.

Læs mere om miljøvenlig maling her

Læs også om indeklimamærket maling.

Læs mere om miljøvenlig maling i artiklen Maling uden kemi.

Læs også Forbrugerkemi.dk's råd om maling og lak.

Vil du vide mere om maling, opløsningsmidler og sundhed, kan du læse en artikel om sundhedsskadelig maling på Bolius.dk.

Electricom A/S
Anette
28. Januar 2022

God service og hurtig levering. Installeret ny varmepumpe og udskiftet eltavle. Montør var god og udførte opgaver til vores tilfredshed

BC Haveservice V/ Benjamin Christiansen
Christina
27. Januar 2022

Rigtig god service og god til at kontakte kunden og forventningsafstemme. Jobbet blev gjort til tiden og af en rigtig sød ansat. Vi giver de varmeste anbefalinger.

Finlow VVS
Ingrid
27. Januar 2022

Yderst tilfreds med Finlow VVS. De kom akut med en dags varsel og skiftede vores fjernevarmefyr, så vi kunne få varmt vand igen midt i januar. Kan klart anbefale dem!

Albertslund VVS ApS
Peter
25. Januar 2022

Vi fik skiftet en veksler på vores fjernvarme og vi fik renset og ordnet rør på vores Hess varmeanlæg. De var utrolig hjælpsomme g meget professionelle. Der var god kommunikation, så man var godt orienteret om var der skete og skulle ske.

Søften Tagrenovering ApS
Astrid
20. Januar 2022

Kompetente håndværkere med høj arbejdsmoral, der arbejdede både både effektivt og omhyggeligt og tydeligvis satte en ære i at lave et godt stykke arbejde. God kommunikation med håndværkerne, som også hver dag gjorde sig færdig, dækkede af, ryddede op efter sig og kom ind og sagde farvel. Efter otte arbejdsdage havde vi et flot nyt tag, og alt var efterladt pænt og ryddeligt.

DK Kloak & Ejendomsservice
Henrik
18. Januar 2022

Pålidelig og altid til tiden. Første klasses arbejde. Anbefales på det varmeste.👍

Fb Byg & Entreprise ApS
Familien
14. Januar 2022

Vi kan kun varmt anbefale Bahn Malerservice. Tak, for et meget fint arbejde med pålægning af microcement på vores badeværelser samt god rådgivning og vejledning, Bahn Malerservice har en høj grad af kundeservice og vi har oplevet en rigtig god dialog igennem hele projektet - TAK, for det.

Brolægger Jyden V/ Kim Nielsen
Kasper
6. Januar 2022

Vi havde besøg af tre forskellige brolægger - og det var uden tvivl Kim, der kom med den bedste løsning på den problemstilling, som vi stod med. Hans team løste opgaven perfekt - og derudover optimierede de også andre småting, så det endelige resultat stod flottere end forventet. Vi kommer helt sikkert til at ringe til Kim igen i fremtiden, når vi skal have lavet flere projekter.