Cookie Consent by Cookie Consent Miljøvenlig maling - findes det? Ja - læs om mulighederne her

Miljøvenlig maling

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Hvis du er tilhænger af økologisk mad og miljøvenlige rengøringsprodukter, er det oplagt også at sætte sig ind i, hvad der findes af miljøvenlig maling.

Når man taler om 'miljøvenlig maling', så kan betegnelsen sige to ting om malingstypen:

  1. Malingen er uden skadelige stoffer.
  2. Malingen er fremstillet på en miljøvenlig måde.

Når man skal tænke på sundhed og miljø, er der altså flere aspekter, der spiller en rolle i, om et produkt er sundt og miljøvenligt. Man skal både tænke på fremstillingsprocessen, selve indholdet af produkterne og bortskaffelsen af dem efter brug.

Sundhed, bæredygtighed og miljøvenlig maling

Miljøvenlig maling hedder i folkemunde også "naturmaling" og "øko-maling" - i Danmark betyder dette typisk, at malingen er svanemærket eller har fået EU's miljømærke 'Blomsten'.

Svanemærket og Blomsten er begge Danmarks officielle miljømærker og står for at fremme miljøvenlig produktion, udelukkelsen af skrappe kemikalier i produktet, allergivenlighed mm.

Udover krav om sundhed og miljø, handler blomstermærket og svanemærket faktisk også om kvalitet, idet der ud over krav til indhold af organiske opløsningsmidler og andre miljø- og sundhedsskadelige stoffer også er krav til produktets række- og dækkeevne.

Miljøvenlig maling lugter bedre

Og en anden fordel ved nogle former for miljømærket vægmaling er, at de ikke lugter så slemt som mange billige malinger.

Sørg dog ALTID for at lufte godt ud og vente med at bruge lokalet et stykke tid, efter det er blevet malet.

Det er svært at sige, hvornår et nymalet rum er afdampet tilstrækkeligt til, at det forsvarligt at bruge, fordi det afhænger af forhold omkring temperatur, luftfugtighed osv. Men et godt tip er ikke at bruge lokalet, så længe lugten af maling eller lak er intens og dominerende.

Læs mere om miljøvenlig maling her

Læs også om indeklimamærket maling.

Læs mere om miljøvenlig maling i artiklen Maling uden kemi.

Læs også Forbrugerkemi.dk's råd om maling og lak.

Vil du vide mere om maling, opløsningsmidler og sundhed, kan du læse en artikel om sundhedsskadelig maling på Bolius.dk.

Fb Byg & Entreprise ApS
Anders
10. Juni 2021

Flemming har malet både en lejlighed og køkken og gang i vores hus. Han er altid flink og vi er super tilfredse med arbejdet. I lejligheden var der en ting der skulle rettes og det blev ordnet med det samme i fin kvalitet og uden bøvl. Vi kan varmt anbefale ham til andre.

Tømrermester Per Winther
Annette
9. Juni 2021

Hurtigt og effektivt arbejde. Alle aftaler overholdt.

Grønbyg Entreprise ApS
Lars
8. Juni 2021

Vi har fået en dejlig stor træterrasse på 105 kvaratmeter i Thermowood. ALLE aftaler bliver overholdt, så vi vil bruge GrønByg igen og igen.

Lundstrøm Elservice
Aslaug
7. Juni 2021

Vi fik lavet el i et stort hus på Himmelbjerggården. Samarbejdet er forløbet rigtig godt, de er dygtige.

Søften Tagrenovering ApS
Mogens
5. Juni 2021

Vi vil gerne sige tak for en behagelig oplevelse og et godt resultat. Vi vil gerne fremhæve den løbende dialog om fejl/ændringer, den daglige grundig oprydning, den behagelig og høflige adfærd samt den lyttende tilgang.

Augustin Smede og VVS ApS
Mikkel
31. Maj 2021

augustin Vvs har monteret et vølundbjordvarme anlæg hos mig det er blevet lavet rigtigt fint ingen hovsa løsninger man bliver træt af så super flot lavet en behagelige mennesker at snakke med

Fredensborg Tagdækning v/Martin Pedersen
Henrik
30. Maj 2021

Jeg har brugt Fredensborg Tagdækning flere gange og har altid været yderst tilfreds.

Brødrene Gottlieb tømrer & Total entreprise Aps
Pia
12. Maj 2021

Super professionel rådgivning og udførsel