Cookie Consent by Cookie Consent Miljøvenlig maling - findes det? Ja - læs om mulighederne her

Miljøvenlig maling

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Hvis du er tilhænger af økologisk mad og miljøvenlige rengøringsprodukter, er det oplagt også at sætte sig ind i, hvad der findes af miljøvenlig maling.

Når man taler om 'miljøvenlig maling', så kan betegnelsen sige to ting om malingstypen:

  1. Malingen er uden skadelige stoffer.
  2. Malingen er fremstillet på en miljøvenlig måde.

Når man skal tænke på sundhed og miljø, er der altså flere aspekter, der spiller en rolle i, om et produkt er sundt og miljøvenligt. Man skal både tænke på fremstillingsprocessen, selve indholdet af produkterne og bortskaffelsen af dem efter brug.

Sundhed, bæredygtighed og miljøvenlig maling

Miljøvenlig maling hedder i folkemunde også "naturmaling" og "øko-maling" - i Danmark betyder dette typisk, at malingen er svanemærket eller har fået EU's miljømærke 'Blomsten'.

Svanemærket og Blomsten er begge Danmarks officielle miljømærker og står for at fremme miljøvenlig produktion, udelukkelsen af skrappe kemikalier i produktet, allergivenlighed mm.

Udover krav om sundhed og miljø, handler blomstermærket og svanemærket faktisk også om kvalitet, idet der ud over krav til indhold af organiske opløsningsmidler og andre miljø- og sundhedsskadelige stoffer også er krav til produktets række- og dækkeevne.

Miljøvenlig maling lugter bedre

Og en anden fordel ved nogle former for miljømærket vægmaling er, at de ikke lugter så slemt som mange billige malinger.

Sørg dog ALTID for at lufte godt ud og vente med at bruge lokalet et stykke tid, efter det er blevet malet.

Det er svært at sige, hvornår et nymalet rum er afdampet tilstrækkeligt til, at det forsvarligt at bruge, fordi det afhænger af forhold omkring temperatur, luftfugtighed osv. Men et godt tip er ikke at bruge lokalet, så længe lugten af maling eller lak er intens og dominerende.

Læs mere om miljøvenlig maling her

Læs også om indeklimamærket maling.

Læs mere om miljøvenlig maling i artiklen Maling uden kemi.

Læs også Forbrugerkemi.dk's råd om maling og lak.

Vil du vide mere om maling, opløsningsmidler og sundhed, kan du læse en artikel om sundhedsskadelig maling på Bolius.dk.

Søften Tagrenovering ApS
Jens
10. September 2021

Jeg har fået malet tag. Alle aftaler overholdt. let og ubesværet kommunikation både på mail og telefon.

Fredensborg Tagdækning v/Martin Pedersen
Lars
10. September 2021

Jeg kan kun anbefale virksomheden. Gode priser, hurtigt arbejde og rigtig godt håndværk. God stemning hele vejen. I dag ca. 6 mdr efter stadig meget tilfreds.

Fb Byg & Entreprise ApS
Christopher
7. September 2021

Fin service og Flemming var fleksibel og gjorde det muligt at få altanen vandsikret i en periode med tørt vejr.

DK Kloak & Ejendomsservice
otto
4. September 2021

service af højvandslukke samt rottespærre.

Arkitektfirmaet Arkon
anders
16. August 2021

Har brugt Arkon arkitekter adskillige gange privat & er godt tilfreds med deres rådgivning samt sparring på div. byggeprojekter. Aftaler bliver overholdt & de er hurtige at få fat på telefonisk eller over mailen. Bh Anders Pedersen

Krogsgaard Have & Anlæg ApS
Jytte
13. August 2021

Meget tilfreds med min nye Kirsebærlaurbærhæk som er sat af Krogsgaard Have og Anlæg. De kom til aftalte tid og udførte arbejdet til min fulde tilfredshed. Jeg kan gives dem mine bedste anbefalinger.

Ålsø Service v/Kenneth Greve Helweg
Henrik
10. August 2021

Har fået lavet 160 m2 belægning i indkørsel med fald og afløb. Alt er lavet til aftalt tid og pris, og af nogle meget kompetente og rare medarbejdere fra Ålsø Service, som var gode til at lytte til vores ønsker. Kan klart anbefale dette firma til belægningsopgaver.

Tømrermester Per Winther
ken
29. Juli 2021

Tilbygning af 403 sommerhus . fint og flot og færdig før tiden.