Cookie Consent by Cookie Consent Klik og beregn din maler pris på 2 min. - Læs om maler-opgaver lige her | Maler-pris.dk

Opgavebeskrivelser

Sådan fungerer vores service

1

Indtast maleropgaven

Indtast din maleropgave i beregneren

2

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med din maleropgave

Beregn prisen her

Malerens hovedfokus er altid et flot resultat. Men malerarbejde handler også om vedligeholdelse - visse opgaver handler høj grad om at sørge for, at huset er beskyttet mod vind, vejr og fugt.

Indvendig malerarbejde er ofte en kombination af forskellige stykker arbejde. At få nymalet stuerne kan bestå af opsætning af nyt tapet, maling af vægge, maling af paneler og eventuelt også lofterne.

Udvendig malerarbejde er oftere større opgaver, der i sig selv tager længere tid - eksempelvis maling af facader og vinduer.

Her kan du læse mere om maleropgaver, og hvordan de udføres.

Indendørs malerarbejde

Indendørs malerarbejde handler som regel om vægge, lofter, vinduer, paneler og døre.

Vægge:

 • Afrensning af gammelt tapet: Gammelt tapet fjernes, så der kan sættes nyt væv, filt eller tapet op. Opgaven kan løses på flere forskellige måder - med en spartel, tapetopløser eller tapetafdamper.
 • Opsætning af væv/filt: Gamle, revnede eller porøse vægge kan styrkes og jævnes med glasvæv eller filt. Væv og filt klæbes på som tapet i baner, og det er vigtigt, at alt gammelt tapet er fjernet for at få et godt resultat.
 • Opsætning af tapet: Tapet kan sættes op på en jævn, plan væg eller ovenpå filt. Tapetet klæbes på i baner - opgaven er for mange særligt besværlig, da folder og ujævnheder er svære at undgå uden det rette håndelag.
 • Maling af vægge: Vægge males typisk med plastmaling. Vægge bør være helt jævne, før de males, ellers bliver resultatet ikke pænt. Nye vægge bør grundes med 1-2 lag grunder, og hertil kommer 2-3 lag maling. Allerede malede vægge kan bare males med 2-3 lag maling, med mindre man skifter væggenes farve.
 • Fuldspartling: Ujævne, revnede vægge kan renoveres og udjævnes ved fuldspartling. Her påfører maleren et lag spartelmasse på hele væggens flade, også på de jævne områder.

Lofter:

 • Maling af lofter: Lofterne, der males, kan være pudsede lofter, gipslofter og trælofter. Malingen, der vælges, skal passe til loftstypen for at opnå et godt, langtidsholdbart resultat. Trælofter kan desuden bejdses eller lakeres, hvis man ønsker at lade træets naturlige udseende synes igennem behandlingen.
 • Spartling: Et ujævnt loft kan spartles jævnt. Hvis der kun er enkelte fordybninger eller revner, så kan man nøjes med en letspartling - ved større ujævnheder kan det være nødvendigt med en fuldspartling. Her påfører man et lag spartelmasse på hele loftsfladen.

Træværk og paneler:

 • Maling af fodpaneler: Fodpanelerne er træpanelerne, som befinder sig ved væggens nederste kant. Fodpaneler kan lakeres, bejdses eller males.
 • Maling af dørkarme: Dørkarme kan ligesom fodpaneler bejdses, males eller lakeres.
 • Maling af døre: Døre kan males, bejdses eller lakeres, hvis de er lavet af træ. Plastdøre, laminatdøre og lignende kan ikke males.
 • Maling af vinduer indvendigt: Vinduer kan males, lakeres eller bejdses - men kun hvis de er lavet af træ. Plast- og aluminiumsvinduer kan ikke males.

Udvendigt malerarbejder:

Af udvendigt malerarbejde kan du beregne priser på maling af vinduer og træfacader eller en pudset facade.

 • Maling af vinduer: Kun trævinduer kan males. Vinduerne afrenses og gammel maling skrabes af - efter behov påføres grunder samt 2-3 lag maling. Vinduer bør males med jævne mellemrum for at undgå råd og svamp.
 • Maling af træfacade: Træfacade afrenses og males. Er træfacaden ny, eller er der slidt igennem til træet, skal facaden grundes - hertil kommer 2-3 lag maling.
 • Maling af pudset facade: Vær opmærksom på, at opgaven her ikke indebærer oppudsning eller reparation af pudsede facader (disse opgaver finder du på Murerpris.dk). Opgaven indebærer maling af en sund, plan pudset facade. Facaden grundes og males 2 gange - malingstypen afhænger af facadepudset, men det er en god idé at vælge et godt diffusionsåbent produkt, der lader huset ånde. Dette mindsker risikoen for fugtskader på facaden.

Fraflytningspakke

Når man fraflytter en lejlighed skal man typisk istandsætte lejligheden, før man afleverer den til den næste lejer.

 • Normalistandsættelse: Med til en normalistandsættelse hører maling af vægge og lofter. Her hører letspartling også med i opgaven - altså udbedring af huller i vægge og lofter, der hvor man har hængt billeder, hylder eller lamper op.
 • Maling af forpaneler og karme: I de fleste lejeboliger er det udlejeren eller boligforeningen, der står for at vedligeholde træværket i lejligheden. Men visse lejekontrakter lægger denne pligt over på lejeren. Skrammer, huller og ujævnheder udbedres ved en malerbehandling af fodpaneler og karme.

Søften Tagrenovering ApS
Brian
25. Oktober 2021

Total udskiftning af tag (fra eternit til letbeton sten) inklusiv velux vinduer og tagrender samt pålægning på spær således der kunne isoleres mere. Projektstart skred et par gange pga af Corona så det kan tilgives. Inden start blev projektet gennemgået igen da der var gået 6md fra accept af tilbud til at det blev påbegyndt. Der var nogle små justeringer der faldt til begge sider forhold til oprindelige projekt men alle acceptable justeringer. Arbejdet blev udført på 3 uger (stort tag) og der blev ryddet op hver dag. På trods af de store prisstigninger på materialer holdte Søften Tagrenovering prisen givet på det oprindelige tilbud - stor respekt for det. Det færdige resultat er rigtig pænt og passer godt til huset. Bortset fra en noget sjusket afslutning ved en af gavlene hvor tagsten ikke er tæt på at flugte med stern brædder er jeg tilfreds.

Ålsø Service v/Kenneth Greve Helweg
Stig
22. Oktober 2021

God hurtig og effektiv service på alle opgaver som vi har giver dem.

Brødrene Gottlieb tømrer & Total entreprise Aps
Sørensen
13. Oktober 2021

Når først de kommer, er de yderst effektive og høflige.

Landin & Heyco Byg & Entreprise ApS
Erik
8. Oktober 2021

Jeg har fået sat en lejlighed i stand med nye gulve og nyt køkken. Arbejdet er håndværksmæssigt af høj kvalitet og der har løbende været en god dialog om opgaverne og uforudsete udfordringer

Augustin Smede og VVS ApS
Kenneth
8. Oktober 2021

Har fået tilbud på jordvarme, og prisen har holdt 100% den aftalte pris. Plus at vi har fået lavet varme på ny 1.sal og lavet ny kloak fra toilet, og lavet afløb fra ny etableret bad på 1.sal Kan klar anbefales herfra...

DK Kloak & Ejendomsservice
Casper
19. September 2021

Som altid grundigt og veldokumenteret arbejde af Kenneth.

Fredensborg Tagdækning v/Martin Pedersen
Lars
10. September 2021

Jeg kan kun anbefale virksomheden. Gode priser, hurtigt arbejde og rigtig godt håndværk. God stemning hele vejen. I dag ca. 6 mdr efter stadig meget tilfreds.

Fb Byg & Entreprise ApS
Christopher
7. September 2021

Fin service og Flemming var fleksibel og gjorde det muligt at få altanen vandsikret i en periode med tørt vejr.

Andre beregnere

Prøv vores andre beregnere lige her, og få en pris på 2 minutter.