Cookie Consent by Cookie Consent Hvad er en VOC-værdi? Få info om VOC-værdier og maling her

Hvad er en VOC-værdi?

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Hvad er VOC-værdier? VOC står for Volatile Organic Compound - på dansk flygtige organiske forbindelser. Det betyder, at betegnelsen dækker er en form for organiske kemikalier.

Hvorfor er VOC noget skidt?

VOC er miljøskadeligt - og i visse situationer sundhedsskadelige.

Når VOC kommer i forbindelse med de gasser, som udledes ifm. biludstødning, så kan de føre til skader på planter og materialer (herunder også bygningsdele). Bliver koncentrationen i luften høj nok, så kan det desuden føre til luftvejslidelser hos mennesker.

Regler om VOC-værdier

VOC-værdier angiver indhold af flygtige organiske forbindelser i malerprodukter. I 2010 blev der i EU indført strengere grænseværdier for indholdet af flygtige organiske forbindelser for de fleste lak- og malingstyper.

Det er ikke tilladt at importere, sælge og anvende produkter i EU, som ikke overholder reglerne. Produkterne skal være mærket med VOD-indhold, produktkategori og VOC-grænseværdier, og mærkningen skal være synlig for forbrugeren. Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion fører tilsyn med, at reglerne overholdes.

Bygningsmaling og lak er inddelt i 12 kategorier. Læs mere om de 12 kategorier, se eksempler på produkttyper og find en tabel med grænseværdierne på Miljøstyrelsens website: Flygtige organiske forbindelser (VOD) i maling og lak

Læs mere om miljø- og sundhedsvenlige malerprodukter.

Har du brug for professionel malerhjælp? Prøv vores prisberegner og få en lokal maler ud til en snak om opgaven.

Electricom A/S
Anette
28. Januar 2022

God service og hurtig levering. Installeret ny varmepumpe og udskiftet eltavle. Montør var god og udførte opgaver til vores tilfredshed

BC Haveservice V/ Benjamin Christiansen
Christina
27. Januar 2022

Rigtig god service og god til at kontakte kunden og forventningsafstemme. Jobbet blev gjort til tiden og af en rigtig sød ansat. Vi giver de varmeste anbefalinger.

Finlow VVS
Ingrid
27. Januar 2022

Yderst tilfreds med Finlow VVS. De kom akut med en dags varsel og skiftede vores fjernevarmefyr, så vi kunne få varmt vand igen midt i januar. Kan klart anbefale dem!

Albertslund VVS ApS
Peter
25. Januar 2022

Vi fik skiftet en veksler på vores fjernvarme og vi fik renset og ordnet rør på vores Hess varmeanlæg. De var utrolig hjælpsomme g meget professionelle. Der var god kommunikation, så man var godt orienteret om var der skete og skulle ske.

Søften Tagrenovering ApS
Astrid
20. Januar 2022

Kompetente håndværkere med høj arbejdsmoral, der arbejdede både både effektivt og omhyggeligt og tydeligvis satte en ære i at lave et godt stykke arbejde. God kommunikation med håndværkerne, som også hver dag gjorde sig færdig, dækkede af, ryddede op efter sig og kom ind og sagde farvel. Efter otte arbejdsdage havde vi et flot nyt tag, og alt var efterladt pænt og ryddeligt.

DK Kloak & Ejendomsservice
Henrik
18. Januar 2022

Pålidelig og altid til tiden. Første klasses arbejde. Anbefales på det varmeste.👍

Fb Byg & Entreprise ApS
Familien
14. Januar 2022

Vi kan kun varmt anbefale Bahn Malerservice. Tak, for et meget fint arbejde med pålægning af microcement på vores badeværelser samt god rådgivning og vejledning, Bahn Malerservice har en høj grad af kundeservice og vi har oplevet en rigtig god dialog igennem hele projektet - TAK, for det.

Brolægger Jyden V/ Kim Nielsen
Kasper
6. Januar 2022

Vi havde besøg af tre forskellige brolægger - og det var uden tvivl Kim, der kom med den bedste løsning på den problemstilling, som vi stod med. Hans team løste opgaven perfekt - og derudover optimierede de også andre småting, så det endelige resultat stod flottere end forventet. Vi kommer helt sikkert til at ringe til Kim igen i fremtiden, når vi skal have lavet flere projekter.