Cookie Consent by Cookie Consent Hvad er en VOC-værdi? Få info om VOC-værdier og maling her

Hvad er en VOC-værdi?

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Hvad er VOC-værdier? VOC står for Volatile Organic Compound - på dansk flygtige organiske forbindelser. Det betyder, at betegnelsen dækker er en form for organiske kemikalier.

Hvorfor er VOC noget skidt?

VOC er miljøskadeligt - og i visse situationer sundhedsskadelige.

Når VOC kommer i forbindelse med de gasser, som udledes ifm. biludstødning, så kan de føre til skader på planter og materialer (herunder også bygningsdele). Bliver koncentrationen i luften høj nok, så kan det desuden føre til luftvejslidelser hos mennesker.

Regler om VOC-værdier

VOC-værdier angiver indhold af flygtige organiske forbindelser i malerprodukter. I 2010 blev der i EU indført strengere grænseværdier for indholdet af flygtige organiske forbindelser for de fleste lak- og malingstyper.

Det er ikke tilladt at importere, sælge og anvende produkter i EU, som ikke overholder reglerne. Produkterne skal være mærket med VOD-indhold, produktkategori og VOC-grænseværdier, og mærkningen skal være synlig for forbrugeren. Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion fører tilsyn med, at reglerne overholdes.

Bygningsmaling og lak er inddelt i 12 kategorier. Læs mere om de 12 kategorier, se eksempler på produkttyper og find en tabel med grænseværdierne på Miljøstyrelsens website: Flygtige organiske forbindelser (VOD) i maling og lak

Læs mere om miljø- og sundhedsvenlige malerprodukter.

Har du brug for professionel malerhjælp? Prøv vores prisberegner og få en lokal maler ud til en snak om opgaven.

Fb Byg & Entreprise ApS
Anders
10. Juni 2021

Flemming har malet både en lejlighed og køkken og gang i vores hus. Han er altid flink og vi er super tilfredse med arbejdet. I lejligheden var der en ting der skulle rettes og det blev ordnet med det samme i fin kvalitet og uden bøvl. Vi kan varmt anbefale ham til andre.

Tømrermester Per Winther
Annette
9. Juni 2021

Hurtigt og effektivt arbejde. Alle aftaler overholdt.

Grønbyg Entreprise ApS
Lars
8. Juni 2021

Vi har fået en dejlig stor træterrasse på 105 kvaratmeter i Thermowood. ALLE aftaler bliver overholdt, så vi vil bruge GrønByg igen og igen.

Lundstrøm Elservice
Aslaug
7. Juni 2021

Vi fik lavet el i et stort hus på Himmelbjerggården. Samarbejdet er forløbet rigtig godt, de er dygtige.

Søften Tagrenovering ApS
Mogens
5. Juni 2021

Vi vil gerne sige tak for en behagelig oplevelse og et godt resultat. Vi vil gerne fremhæve den løbende dialog om fejl/ændringer, den daglige grundig oprydning, den behagelig og høflige adfærd samt den lyttende tilgang.

Augustin Smede og VVS ApS
Mikkel
31. Maj 2021

augustin Vvs har monteret et vølundbjordvarme anlæg hos mig det er blevet lavet rigtigt fint ingen hovsa løsninger man bliver træt af så super flot lavet en behagelige mennesker at snakke med

Fredensborg Tagdækning v/Martin Pedersen
Henrik
30. Maj 2021

Jeg har brugt Fredensborg Tagdækning flere gange og har altid været yderst tilfreds.

Brødrene Gottlieb tømrer & Total entreprise Aps
Pia
12. Maj 2021

Super professionel rådgivning og udførsel