Cookie Consent by Cookie Consent Hvad er en VOC-værdi? Få info om VOC-værdier og maling her

Hvad er en VOC-værdi?

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Hvad er VOC-værdier? VOC står for Volatile Organic Compound - på dansk flygtige organiske forbindelser. Det betyder, at betegnelsen dækker er en form for organiske kemikalier.

Hvorfor er VOC noget skidt?

VOC er miljøskadeligt - og i visse situationer sundhedsskadelige.

Når VOC kommer i forbindelse med de gasser, som udledes ifm. biludstødning, så kan de føre til skader på planter og materialer (herunder også bygningsdele). Bliver koncentrationen i luften høj nok, så kan det desuden føre til luftvejslidelser hos mennesker.

Regler om VOC-værdier

VOC-værdier angiver indhold af flygtige organiske forbindelser i malerprodukter. I 2010 blev der i EU indført strengere grænseværdier for indholdet af flygtige organiske forbindelser for de fleste lak- og malingstyper.

Det er ikke tilladt at importere, sælge og anvende produkter i EU, som ikke overholder reglerne. Produkterne skal være mærket med VOD-indhold, produktkategori og VOC-grænseværdier, og mærkningen skal være synlig for forbrugeren. Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion fører tilsyn med, at reglerne overholdes.

Bygningsmaling og lak er inddelt i 12 kategorier. Læs mere om de 12 kategorier, se eksempler på produkttyper og find en tabel med grænseværdierne på Miljøstyrelsens website: Flygtige organiske forbindelser (VOD) i maling og lak

Læs mere om miljø- og sundhedsvenlige malerprodukter.

Har du brug for professionel malerhjælp? Prøv vores prisberegner og få en lokal maler ud til en snak om opgaven.

Søften Tagrenovering ApS
Jens
10. September 2021

Jeg har fået malet tag. Alle aftaler overholdt. let og ubesværet kommunikation både på mail og telefon.

Fredensborg Tagdækning v/Martin Pedersen
Lars
10. September 2021

Jeg kan kun anbefale virksomheden. Gode priser, hurtigt arbejde og rigtig godt håndværk. God stemning hele vejen. I dag ca. 6 mdr efter stadig meget tilfreds.

Fb Byg & Entreprise ApS
Christopher
7. September 2021

Fin service og Flemming var fleksibel og gjorde det muligt at få altanen vandsikret i en periode med tørt vejr.

DK Kloak & Ejendomsservice
otto
4. September 2021

service af højvandslukke samt rottespærre.

Arkitektfirmaet Arkon
anders
16. August 2021

Har brugt Arkon arkitekter adskillige gange privat & er godt tilfreds med deres rådgivning samt sparring på div. byggeprojekter. Aftaler bliver overholdt & de er hurtige at få fat på telefonisk eller over mailen. Bh Anders Pedersen

Krogsgaard Have & Anlæg ApS
Jytte
13. August 2021

Meget tilfreds med min nye Kirsebærlaurbærhæk som er sat af Krogsgaard Have og Anlæg. De kom til aftalte tid og udførte arbejdet til min fulde tilfredshed. Jeg kan gives dem mine bedste anbefalinger.

Ålsø Service v/Kenneth Greve Helweg
Henrik
10. August 2021

Har fået lavet 160 m2 belægning i indkørsel med fald og afløb. Alt er lavet til aftalt tid og pris, og af nogle meget kompetente og rare medarbejdere fra Ålsø Service, som var gode til at lytte til vores ønsker. Kan klart anbefale dette firma til belægningsopgaver.

Tømrermester Per Winther
ken
29. Juli 2021

Tilbygning af 403 sommerhus . fint og flot og færdig før tiden.