Cookie Consent by Cookie Consent Hvordan vælger man farver | Maler-pris.dk

Hvordan man vælger farver

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Der er to måder måder at vælge farver. Enten kan du klø direkte på med pensel og maling og håbe på et godt resultat. Eller du kan sætte dig lidt ind i farveteorien inden, så du ved mere om virkemidlerne - hvordan du kan fremhæve, skjule og trylle med farver.

Stil dig selv 3 spørgsmål:

  1. Er rummets indretning i orden, eller skal du bruge farver til at forandre rumvirkningen?
  2. Hvilken funktion har rummet, og passer farvernes associationer til dette?
  3. Hvordan er lyset i rummet?

Find billeder af indretninger i forskellige blade og magasiner og klip dem ud. Klip derefter farvekombinationer og atmosfærer, der er lige i øjet for dig. Har du nogle favorit stof- og tæppeprøver, så tag dem med og lav en farvekollage, som du synes om.

I din lokale butik kan du hente farvekort eller farvestrimler blandt mere end 1000 farver. De kan blande dine farver i små prøvedåser, som du kan købe og tage med hjem. Der er nok til at give dig et realistisk indtryk af, hvad den valgte farve gør ved rummet. Både i dagslys og kunstigt lys.

Vælg den helt rigtige farve - snak med din maler

Farver skaber stemning og atmosfære, men at vælge den rigtige farve kan være en udfordring. Mange vælger at bruge meget neutrale farver, men med lidt hjælp og rådgivning kan valget af en anden og helt rigtig farve skabe en stor forandring i dit hjem.

Der findes uendelig mange farvenuancer, og hvis man ikke er professionel maler, kender man slet ikke de mange muligheder for at lave forskellige farvetoner og blandingsfarver, der kan tilpasses netop dine daglige omgivelser.

Væggenes overflade, lyset i rummet og rummet størrelse og funktion har betydning for, hvilke farver der skal vælges.

Brug din lokale maler til professionel rådgivning om valg af farver.

Læs også en god artikel om farvevalg på Bolius.dk.

Fb Byg & Entreprise ApS
Anders
10. Juni 2021

Flemming har malet både en lejlighed og køkken og gang i vores hus. Han er altid flink og vi er super tilfredse med arbejdet. I lejligheden var der en ting der skulle rettes og det blev ordnet med det samme i fin kvalitet og uden bøvl. Vi kan varmt anbefale ham til andre.

Tømrermester Per Winther
Annette
9. Juni 2021

Hurtigt og effektivt arbejde. Alle aftaler overholdt.

Grønbyg Entreprise ApS
Lars
8. Juni 2021

Vi har fået en dejlig stor træterrasse på 105 kvaratmeter i Thermowood. ALLE aftaler bliver overholdt, så vi vil bruge GrønByg igen og igen.

Lundstrøm Elservice
Aslaug
7. Juni 2021

Vi fik lavet el i et stort hus på Himmelbjerggården. Samarbejdet er forløbet rigtig godt, de er dygtige.

Søften Tagrenovering ApS
Mogens
5. Juni 2021

Vi vil gerne sige tak for en behagelig oplevelse og et godt resultat. Vi vil gerne fremhæve den løbende dialog om fejl/ændringer, den daglige grundig oprydning, den behagelig og høflige adfærd samt den lyttende tilgang.

Augustin Smede og VVS ApS
Mikkel
31. Maj 2021

augustin Vvs har monteret et vølundbjordvarme anlæg hos mig det er blevet lavet rigtigt fint ingen hovsa løsninger man bliver træt af så super flot lavet en behagelige mennesker at snakke med

Fredensborg Tagdækning v/Martin Pedersen
Henrik
30. Maj 2021

Jeg har brugt Fredensborg Tagdækning flere gange og har altid været yderst tilfreds.

Brødrene Gottlieb tømrer & Total entreprise Aps
Pia
12. Maj 2021

Super professionel rådgivning og udførsel