Cookie Consent by Cookie Consent Sådan fjerner du tapet - Læs 3 metoder | Maler-pris.dk

Sådan fjerner man tapet - 3 metoder

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Det er ikke ualmindeligt - særligt hvis man køber et gammelt hus - at nogle værelser har flere lag gammelt tapet, som trænger til at blive fjernet og skiftet ud.

At fjerne tapet er ikke noget, man bare gør på en halv time - det vil altid være tidskrævende, men det behøver ikke være besværligt.

Her kan du læse om tre metoder, som du kan ty til, hvis du skal have fjernet tapet i din bolig.

1. Den gammeldags metode - spartel og knofedt

Før man opfandt tapetafdampere og tapetopløser, var der kun 1 måde at fjerne tapet. Man tog en spartel og løsnede tapetet med denne. Her skubber man altså spartlen ind under tapetlaget og løsner tapetet, som så kan rykkes af.

Denne metode er besværlig og langsommelig, men kan være et godt supplement til en af de to andre metoder - særligt hvis der er tale om et gammel hus med mange lag tapet. I sådanne tilfælde vil det ofte være muligt at fjerne store stykker tapet med en spartel alene.

2. Tapetafdamper

En tapetafdamper er en maskine, der fugter det gamle tapet og opløser gammelt tapetklister. Fordelen ved tapetafdamperen er, at der ikke anvendes nogen form for kemikalier - tapetet dampes af ved hjælp af rent vand fra vandhanen.

Tapetafdamperen har et firkantet hoved (formen og størrelsen varierer) tilsluttet en slange, der leder damp fra vandbeholderen til hovedet. Man holder ganske enkelt tapetafdamperen over tapetet og venter, til det er gennemvædet, så tapetet kan fjernes.

Skal man afdampe malet tapet, kan det være en god idé at ridse tapetet op, da dampen ikke altid kan trænge igennem visse malingtyper (plastmaling).

Ulempen ved tapetafdamperen er, at man kun kan behandle et lille område af gangen. Arbejdet vil derfor tage lang tid og kan være hårdt for armene. Men vil man gerne bruge en mere miljøvenlige metode, er dette en god mulighed.

3. Tapetridser og tapetopløser

Tapetopløser er den hurtigste metode til at fjerne tapet. Tapetopløser kan købes i ethvert byggemarked til en overkommelig pris og er en væske, som man opløser i vand og påfører gammelt tapet.

Man starter med at ridse tapetet med en tapetridser eller en hobbykniv. Dette gør det hurtigere for tapetopløseren at trænge ind i tapetet. Derefter påsmøres opløsningen med tapetopløser og vand. Dette kan gøres med en pensel, en malerrulle, en svamp eller lignende. Nogle bruger en forstøver til formålet, men vær opmærksom på, at dette kan være usundt. Man kan nemlig komme til at inhalere forstøvede vandpartikler med tapetopløser i.

Ulempen ved tapetopløser er også, at der er tale om en opløsning med kemikalier i. Tapetopløser kan medføre hudirritation, hvis man ikke overholder god renlighed - eksempelvis vasker hud, der kommer i kontakt med væsken.

Metoden er altså hurtigere end de andre, men også mindre miljøvenlig.

Hvad koster det at få fjernet tapet?

Er man ikke udpræget gør-det-selv-person, eller har man ganske enkelt ikke tid at investere i projektet, så kan det være en god idé at få professionel hjælp til projektet.

En maler kan hjælpe dig med at fjerne gammel tapet, spartle vægge, opsætte ny væv, filt eller tapet og lignende opgaver.

Vil du gerne vide, hvad det koster at få fjernet tapet og renoveret dine vægge, så prøv vores online prisberegner.

I prisberegneren indtaster du din opgave, heriblandt hvor mange m2 tapet du gerne vil have fjernet, sammen med din mailadresse - så får du din vejledende pris pr. mail med det samme.

Du kan finde en vejledning til prisberegneren her.

Søften Tagrenovering ApS
Jens
10. September 2021

Jeg har fået malet tag. Alle aftaler overholdt. let og ubesværet kommunikation både på mail og telefon.

Fredensborg Tagdækning v/Martin Pedersen
Lars
10. September 2021

Jeg kan kun anbefale virksomheden. Gode priser, hurtigt arbejde og rigtig godt håndværk. God stemning hele vejen. I dag ca. 6 mdr efter stadig meget tilfreds.

Fb Byg & Entreprise ApS
Christopher
7. September 2021

Fin service og Flemming var fleksibel og gjorde det muligt at få altanen vandsikret i en periode med tørt vejr.

DK Kloak & Ejendomsservice
otto
4. September 2021

service af højvandslukke samt rottespærre.

Arkitektfirmaet Arkon
anders
16. August 2021

Har brugt Arkon arkitekter adskillige gange privat & er godt tilfreds med deres rådgivning samt sparring på div. byggeprojekter. Aftaler bliver overholdt & de er hurtige at få fat på telefonisk eller over mailen. Bh Anders Pedersen

Krogsgaard Have & Anlæg ApS
Jytte
13. August 2021

Meget tilfreds med min nye Kirsebærlaurbærhæk som er sat af Krogsgaard Have og Anlæg. De kom til aftalte tid og udførte arbejdet til min fulde tilfredshed. Jeg kan gives dem mine bedste anbefalinger.

Ålsø Service v/Kenneth Greve Helweg
Henrik
10. August 2021

Har fået lavet 160 m2 belægning i indkørsel med fald og afløb. Alt er lavet til aftalt tid og pris, og af nogle meget kompetente og rare medarbejdere fra Ålsø Service, som var gode til at lytte til vores ønsker. Kan klart anbefale dette firma til belægningsopgaver.

Tømrermester Per Winther
ken
29. Juli 2021

Tilbygning af 403 sommerhus . fint og flot og færdig før tiden.