Cookie Consent by Cookie Consent Sådan fjerner du tapet - Læs 3 metoder | Maler-pris.dk

Sådan fjerner man tapet - 3 metoder

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Det er ikke ualmindeligt - særligt hvis man køber et gammelt hus - at nogle værelser har flere lag gammelt tapet, som trænger til at blive fjernet og skiftet ud.

At fjerne tapet er ikke noget, man bare gør på en halv time - det vil altid være tidskrævende, men det behøver ikke være besværligt.

Her kan du læse om tre metoder, som du kan ty til, hvis du skal have fjernet tapet i din bolig.

1. Den gammeldags metode - spartel og knofedt

Før man opfandt tapetafdampere og tapetopløser, var der kun 1 måde at fjerne tapet. Man tog en spartel og løsnede tapetet med denne. Her skubber man altså spartlen ind under tapetlaget og løsner tapetet, som så kan rykkes af.

Denne metode er besværlig og langsommelig, men kan være et godt supplement til en af de to andre metoder - særligt hvis der er tale om et gammel hus med mange lag tapet. I sådanne tilfælde vil det ofte være muligt at fjerne store stykker tapet med en spartel alene.

2. Tapetafdamper

En tapetafdamper er en maskine, der fugter det gamle tapet og opløser gammelt tapetklister. Fordelen ved tapetafdamperen er, at der ikke anvendes nogen form for kemikalier - tapetet dampes af ved hjælp af rent vand fra vandhanen.

Tapetafdamperen har et firkantet hoved (formen og størrelsen varierer) tilsluttet en slange, der leder damp fra vandbeholderen til hovedet. Man holder ganske enkelt tapetafdamperen over tapetet og venter, til det er gennemvædet, så tapetet kan fjernes.

Skal man afdampe malet tapet, kan det være en god idé at ridse tapetet op, da dampen ikke altid kan trænge igennem visse malingtyper (plastmaling).

Ulempen ved tapetafdamperen er, at man kun kan behandle et lille område af gangen. Arbejdet vil derfor tage lang tid og kan være hårdt for armene. Men vil man gerne bruge en mere miljøvenlige metode, er dette en god mulighed.

3. Tapetridser og tapetopløser

Tapetopløser er den hurtigste metode til at fjerne tapet. Tapetopløser kan købes i ethvert byggemarked til en overkommelig pris og er en væske, som man opløser i vand og påfører gammelt tapet.

Man starter med at ridse tapetet med en tapetridser eller en hobbykniv. Dette gør det hurtigere for tapetopløseren at trænge ind i tapetet. Derefter påsmøres opløsningen med tapetopløser og vand. Dette kan gøres med en pensel, en malerrulle, en svamp eller lignende. Nogle bruger en forstøver til formålet, men vær opmærksom på, at dette kan være usundt. Man kan nemlig komme til at inhalere forstøvede vandpartikler med tapetopløser i.

Ulempen ved tapetopløser er også, at der er tale om en opløsning med kemikalier i. Tapetopløser kan medføre hudirritation, hvis man ikke overholder god renlighed - eksempelvis vasker hud, der kommer i kontakt med væsken.

Metoden er altså hurtigere end de andre, men også mindre miljøvenlig.

Hvad koster det at få fjernet tapet?

Er man ikke udpræget gør-det-selv-person, eller har man ganske enkelt ikke tid at investere i projektet, så kan det være en god idé at få professionel hjælp til projektet.

En maler kan hjælpe dig med at fjerne gammel tapet, spartle vægge, opsætte ny væv, filt eller tapet og lignende opgaver.

Vil du gerne vide, hvad det koster at få fjernet tapet og renoveret dine vægge, så prøv vores online prisberegner.

I prisberegneren indtaster du din opgave, heriblandt hvor mange m2 tapet du gerne vil have fjernet, sammen med din mailadresse - så får du din vejledende pris pr. mail med det samme.

Du kan finde en vejledning til prisberegneren her.

Electricom A/S
Anette
28. Januar 2022

God service og hurtig levering. Installeret ny varmepumpe og udskiftet eltavle. Montør var god og udførte opgaver til vores tilfredshed

BC Haveservice V/ Benjamin Christiansen
Christina
27. Januar 2022

Rigtig god service og god til at kontakte kunden og forventningsafstemme. Jobbet blev gjort til tiden og af en rigtig sød ansat. Vi giver de varmeste anbefalinger.

Finlow VVS
Ingrid
27. Januar 2022

Yderst tilfreds med Finlow VVS. De kom akut med en dags varsel og skiftede vores fjernevarmefyr, så vi kunne få varmt vand igen midt i januar. Kan klart anbefale dem!

Albertslund VVS ApS
Peter
25. Januar 2022

Vi fik skiftet en veksler på vores fjernvarme og vi fik renset og ordnet rør på vores Hess varmeanlæg. De var utrolig hjælpsomme g meget professionelle. Der var god kommunikation, så man var godt orienteret om var der skete og skulle ske.

Søften Tagrenovering ApS
Astrid
20. Januar 2022

Kompetente håndværkere med høj arbejdsmoral, der arbejdede både både effektivt og omhyggeligt og tydeligvis satte en ære i at lave et godt stykke arbejde. God kommunikation med håndværkerne, som også hver dag gjorde sig færdig, dækkede af, ryddede op efter sig og kom ind og sagde farvel. Efter otte arbejdsdage havde vi et flot nyt tag, og alt var efterladt pænt og ryddeligt.

DK Kloak & Ejendomsservice
Henrik
18. Januar 2022

Pålidelig og altid til tiden. Første klasses arbejde. Anbefales på det varmeste.👍

Fb Byg & Entreprise ApS
Familien
14. Januar 2022

Vi kan kun varmt anbefale Bahn Malerservice. Tak, for et meget fint arbejde med pålægning af microcement på vores badeværelser samt god rådgivning og vejledning, Bahn Malerservice har en høj grad af kundeservice og vi har oplevet en rigtig god dialog igennem hele projektet - TAK, for det.

Brolægger Jyden V/ Kim Nielsen
Kasper
6. Januar 2022

Vi havde besøg af tre forskellige brolægger - og det var uden tvivl Kim, der kom med den bedste løsning på den problemstilling, som vi stod med. Hans team løste opgaven perfekt - og derudover optimierede de også andre småting, så det endelige resultat stod flottere end forventet. Vi kommer helt sikkert til at ringe til Kim igen i fremtiden, når vi skal have lavet flere projekter.