Cookie Consent by Cookie Consent Sådan fjerner du tapet - Læs 3 metoder | Maler-pris.dk

Sådan fjerner man tapet - 3 metoder

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Det er ikke ualmindeligt - særligt hvis man køber et gammelt hus - at nogle værelser har flere lag gammelt tapet, som trænger til at blive fjernet og skiftet ud.

At fjerne tapet er ikke noget, man bare gør på en halv time - det vil altid være tidskrævende, men det behøver ikke være besværligt.

Her kan du læse om tre metoder, som du kan ty til, hvis du skal have fjernet tapet i din bolig.

1. Den gammeldags metode - spartel og knofedt

Før man opfandt tapetafdampere og tapetopløser, var der kun 1 måde at fjerne tapet. Man tog en spartel og løsnede tapetet med denne. Her skubber man altså spartlen ind under tapetlaget og løsner tapetet, som så kan rykkes af.

Denne metode er besværlig og langsommelig, men kan være et godt supplement til en af de to andre metoder - særligt hvis der er tale om et gammel hus med mange lag tapet. I sådanne tilfælde vil det ofte være muligt at fjerne store stykker tapet med en spartel alene.

2. Tapetafdamper

En tapetafdamper er en maskine, der fugter det gamle tapet og opløser gammelt tapetklister. Fordelen ved tapetafdamperen er, at der ikke anvendes nogen form for kemikalier - tapetet dampes af ved hjælp af rent vand fra vandhanen.

Tapetafdamperen har et firkantet hoved (formen og størrelsen varierer) tilsluttet en slange, der leder damp fra vandbeholderen til hovedet. Man holder ganske enkelt tapetafdamperen over tapetet og venter, til det er gennemvædet, så tapetet kan fjernes.

Skal man afdampe malet tapet, kan det være en god idé at ridse tapetet op, da dampen ikke altid kan trænge igennem visse malingtyper (plastmaling).

Ulempen ved tapetafdamperen er, at man kun kan behandle et lille område af gangen. Arbejdet vil derfor tage lang tid og kan være hårdt for armene. Men vil man gerne bruge en mere miljøvenlige metode, er dette en god mulighed.

3. Tapetridser og tapetopløser

Tapetopløser er den hurtigste metode til at fjerne tapet. Tapetopløser kan købes i ethvert byggemarked til en overkommelig pris og er en væske, som man opløser i vand og påfører gammelt tapet.

Man starter med at ridse tapetet med en tapetridser eller en hobbykniv. Dette gør det hurtigere for tapetopløseren at trænge ind i tapetet. Derefter påsmøres opløsningen med tapetopløser og vand. Dette kan gøres med en pensel, en malerrulle, en svamp eller lignende. Nogle bruger en forstøver til formålet, men vær opmærksom på, at dette kan være usundt. Man kan nemlig komme til at inhalere forstøvede vandpartikler med tapetopløser i.

Ulempen ved tapetopløser er også, at der er tale om en opløsning med kemikalier i. Tapetopløser kan medføre hudirritation, hvis man ikke overholder god renlighed - eksempelvis vasker hud, der kommer i kontakt med væsken.

Metoden er altså hurtigere end de andre, men også mindre miljøvenlig.

Hvad koster det at få fjernet tapet?

Er man ikke udpræget gør-det-selv-person, eller har man ganske enkelt ikke tid at investere i projektet, så kan det være en god idé at få professionel hjælp til projektet.

En maler kan hjælpe dig med at fjerne gammel tapet, spartle vægge, opsætte ny væv, filt eller tapet og lignende opgaver.

Vil du gerne vide, hvad det koster at få fjernet tapet og renoveret dine vægge, så prøv vores online prisberegner.

I prisberegneren indtaster du din opgave, heriblandt hvor mange m2 tapet du gerne vil have fjernet, sammen med din mailadresse - så får du din vejledende pris pr. mail med det samme.

Du kan finde en vejledning til prisberegneren her.

Fb Byg & Entreprise ApS
Anders
10. Juni 2021

Flemming har malet både en lejlighed og køkken og gang i vores hus. Han er altid flink og vi er super tilfredse med arbejdet. I lejligheden var der en ting der skulle rettes og det blev ordnet med det samme i fin kvalitet og uden bøvl. Vi kan varmt anbefale ham til andre.

Tømrermester Per Winther
Annette
9. Juni 2021

Hurtigt og effektivt arbejde. Alle aftaler overholdt.

Grønbyg Entreprise ApS
Lars
8. Juni 2021

Vi har fået en dejlig stor træterrasse på 105 kvaratmeter i Thermowood. ALLE aftaler bliver overholdt, så vi vil bruge GrønByg igen og igen.

Lundstrøm Elservice
Aslaug
7. Juni 2021

Vi fik lavet el i et stort hus på Himmelbjerggården. Samarbejdet er forløbet rigtig godt, de er dygtige.

Søften Tagrenovering ApS
Mogens
5. Juni 2021

Vi vil gerne sige tak for en behagelig oplevelse og et godt resultat. Vi vil gerne fremhæve den løbende dialog om fejl/ændringer, den daglige grundig oprydning, den behagelig og høflige adfærd samt den lyttende tilgang.

Augustin Smede og VVS ApS
Mikkel
31. Maj 2021

augustin Vvs har monteret et vølundbjordvarme anlæg hos mig det er blevet lavet rigtigt fint ingen hovsa løsninger man bliver træt af så super flot lavet en behagelige mennesker at snakke med

Fredensborg Tagdækning v/Martin Pedersen
Henrik
30. Maj 2021

Jeg har brugt Fredensborg Tagdækning flere gange og har altid været yderst tilfreds.

Brødrene Gottlieb tømrer & Total entreprise Aps
Pia
12. Maj 2021

Super professionel rådgivning og udførsel