Cookie Consent by Cookie Consent Hvad er en PAM-værdi? - få svar her | Maler-pris.dk

Hvad er en PAM-værdi?

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Hvad er PAM-værdier?

PAM-værdi eller Zp-værdi angiver modstanden mod gennemgang af vanddamp i et materiale. (En Zp-værdi er det halve af en PAM-værdi).

PAM-skalaen går fra 0 til 100, hvor 0 er helt åben, mens 100 er vandtæt. De fleste malingstyper ligger mellem 1 og 15.

Hvorfor er PAM-værdier vigtige ifm. maling?

En maling med en PAM-værdi på 1 (altså en lav værdi) er vandtæt på en måde, så regnvand ikke kan trænge igennem, men den er samtidig så diffusionsåben, at frie vandmolekyler frit kan diffundere ud (slippe ud).

Plast- og akrylplastmaling, som vi bruger som vægmaling, har typisk en PAM-værdi på 5-7, mens en alkydoliemaling for eksempel er helt oppe på 30.

PAM-værdier er vigtige, fordi de fortæller dig noget om, hvor og hvordan malingen bør anvendes.

Modstandsdygtigheden mod vanddamp er vigtigt, fordi vand faktisk kan være skadeligt for visse dele af dit hus. Trænger der fugt ind i dine trævinduer eller træfacaden, så kan det føre til råd og svamp.

Det kan derfor være en fordel at bruge de mere tætte malinger på vinduers inderside, mens ydersiden kan males med plastmaling.

Spørg din maler om hjælp, hvis du er i tvivl om valg af maling.


Har du brug for professionel hjælp til din maleropgave, så prøv at lave en beregning for opgaven her på siden og få kontakt til en lokal maler. Eller ring til maler-pris.dk.

Electricom A/S
Anette
28. Januar 2022

God service og hurtig levering. Installeret ny varmepumpe og udskiftet eltavle. Montør var god og udførte opgaver til vores tilfredshed

BC Haveservice V/ Benjamin Christiansen
Christina
27. Januar 2022

Rigtig god service og god til at kontakte kunden og forventningsafstemme. Jobbet blev gjort til tiden og af en rigtig sød ansat. Vi giver de varmeste anbefalinger.

Finlow VVS
Ingrid
27. Januar 2022

Yderst tilfreds med Finlow VVS. De kom akut med en dags varsel og skiftede vores fjernevarmefyr, så vi kunne få varmt vand igen midt i januar. Kan klart anbefale dem!

Albertslund VVS ApS
Peter
25. Januar 2022

Vi fik skiftet en veksler på vores fjernvarme og vi fik renset og ordnet rør på vores Hess varmeanlæg. De var utrolig hjælpsomme g meget professionelle. Der var god kommunikation, så man var godt orienteret om var der skete og skulle ske.

Søften Tagrenovering ApS
Astrid
20. Januar 2022

Kompetente håndværkere med høj arbejdsmoral, der arbejdede både både effektivt og omhyggeligt og tydeligvis satte en ære i at lave et godt stykke arbejde. God kommunikation med håndværkerne, som også hver dag gjorde sig færdig, dækkede af, ryddede op efter sig og kom ind og sagde farvel. Efter otte arbejdsdage havde vi et flot nyt tag, og alt var efterladt pænt og ryddeligt.

DK Kloak & Ejendomsservice
Henrik
18. Januar 2022

Pålidelig og altid til tiden. Første klasses arbejde. Anbefales på det varmeste.👍

Fb Byg & Entreprise ApS
Familien
14. Januar 2022

Vi kan kun varmt anbefale Bahn Malerservice. Tak, for et meget fint arbejde med pålægning af microcement på vores badeværelser samt god rådgivning og vejledning, Bahn Malerservice har en høj grad af kundeservice og vi har oplevet en rigtig god dialog igennem hele projektet - TAK, for det.

Brolægger Jyden V/ Kim Nielsen
Kasper
6. Januar 2022

Vi havde besøg af tre forskellige brolægger - og det var uden tvivl Kim, der kom med den bedste løsning på den problemstilling, som vi stod med. Hans team løste opgaven perfekt - og derudover optimierede de også andre småting, så det endelige resultat stod flottere end forventet. Vi kommer helt sikkert til at ringe til Kim igen i fremtiden, når vi skal have lavet flere projekter.