Cookie Consent by Cookie Consent Hvordan maler man trælofter | Maler-pris.dk

Hvordan maler du trælofter?

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Maling af trælofter er en opgave, som du selv kan udføre, hvis du har tid og lyst til at give dig i kast med projektet. Vær opmærksom på, at det ikke er et projekt, der kan overstås i løbet af et par timer. Projektet vil som minimum tage en weekend, hvis det skal gøres ordentligt.

Har du bedre at bruge din weekend på, kan du overveje at få professionel hjælp til opgaven.

Med vores online prisberegner øverst på siden, kan du beregne en pris på maling af trælofter - hurtigt, nemt og gratis.

Sådan beregner du en pris.

Forberedelse før du maler loftet

Før du begynder malerarbejdet, skal loftet være rent. Ellers risikerer du, at der opstår skjolder, eller at der sætter sig skidt i malingen, som tydeligt kan ses.

  • Start med at feje og støvsuge loftet grundigt for spindelvæv og skidt.
  • Hvis loftet har fedtede pletter eller genstridigt skidt, så vask loftet med trærens (rent vand, hvis du bejdser) - vær meget omhyggelig, hvis træloftet har nikotinpletter eller misfarvede områder som følge af tobaksrøg. Disse kan nemlig sive igennem malingslaget.
  • Evt. harpiks fjernes med cellulosefortynder.

Maling

Hvidmaling af lofter er den mest almindelige form for behandling af trælofter. Man maler oftest et træloft med en vandbaseret plastmaling.

Malingen fås i forskellige grader af mathed og blankhed - begge muligheder har fordele. Den blanke maling er mere slidstærk og nemmere at rengøre, hvilket er ideelt i eksempelvis et køkken. Mat maling er til gengæld pænere på ujævne overflader, da den blanke reflekterer lys i højere grad, og dette kan få ujævnheder til at fremstå tydeligere. Mat maling anvendes oftere til lofter end blank maling.

Bejdsning

Bejdsning er en god løsning, hvis du gerne vil bevare træets naturlige udseende, men samtidig ændre loftets farve. Hvidbejdsning gør loftet lysere, men gør det stadig muligt at se træets årer under bejdsen. Hvidbejdsning er et godt valg, hvis du har mørke lofter og ønsker at gøre rummet lysere. Et loft kan også bejdses mørkere, men denne løsning vælges sjældnere end hvidbejdsning.

Lakering

Lakering er en god løsning, hvis du gerne vil have et varmt, naturligt udseende i rummet. Lakken kan her være mat eller blank, og den er transparent, så man kan se træets farve og tekstur tydeligt under lakken. Af samme grund er det heller ikke et godt valg til skadede, misfarvede eller plettede trælofter.

Sådan males træloftet

Det er vigtigt at vide, at forskellige trælofter har forskellige behov. Visse træsorter indeholder naturligt mere harpiks - eksempelvis gran - og der kan derfor opstå gullige pletter, hvis man ikke behandler loftet korrekt. Spørg i malerforretningen, før du går i gang.

Har loftet knaster, skal disse altid grundes med knastlak 2-3 gange og evt. slibes.

Maling: Har loftet ikke været malet før, bør du give loftet 2 lag grunder og 2 lag plastmaling - sørg for at respektere tørretiden, som er anført på malerbøtten. Er loftet i forvejen hvidpigmenteret, så kan du nøjes med 1 lag grunder og 2 lag plastmaling. Til selve malingen kan du bruge pensel og/eller malerulle, eller loftet kan sprøjtemales.

Bejdsning: Hvidbejdsen påføres med pensel 2-3 brædder af gangen i deres fulde længde. Hvor mange lag, der påføres, afhænger af dit ønske til lysningsgraden og af dine ønsker til, hvor transparent bejdsen skal være. For at gøre træloftet vaskbart efter bejdsningen skal du give loftet et lag klarlak til sidst.

Lakering: Påfør klarlakken som anført på beholderen. Anvend en pensel med fine hår - også kaldet en trælakeringspensel - og/eller en lakrulle. Jo bedre penslen er, desto finere bliver resultatet. Slib med fint sandpapir efter første lag, og påfør 1-2 lag til efter behov.

Indhent et uforpligtende tilbud fra en maler

Vil du gerne være sikret et godt resultat, så kan du overveje at lade en professionel maler hjælpe dig med opgaven.

På vores hovedside Prisberegning.dk kan du indsende din opgave - så sørger vi for at hjælpe dig med at indhente et godt, konkurrencedygtigt tilbud på din maleropgave.

Denne service er helt gratis og uforpligtende for dig, og vi samarbejder med malerfirmaer over hele landet, som gerne vil give gode tilbud til vores brugere.

Indsend din opgave her - Prisberegning.dk

Fb Byg & Entreprise ApS
Anders
10. Juni 2021

Flemming har malet både en lejlighed og køkken og gang i vores hus. Han er altid flink og vi er super tilfredse med arbejdet. I lejligheden var der en ting der skulle rettes og det blev ordnet med det samme i fin kvalitet og uden bøvl. Vi kan varmt anbefale ham til andre.

Tømrermester Per Winther
Annette
9. Juni 2021

Hurtigt og effektivt arbejde. Alle aftaler overholdt.

Grønbyg Entreprise ApS
Lars
8. Juni 2021

Vi har fået en dejlig stor træterrasse på 105 kvaratmeter i Thermowood. ALLE aftaler bliver overholdt, så vi vil bruge GrønByg igen og igen.

Lundstrøm Elservice
Aslaug
7. Juni 2021

Vi fik lavet el i et stort hus på Himmelbjerggården. Samarbejdet er forløbet rigtig godt, de er dygtige.

Søften Tagrenovering ApS
Mogens
5. Juni 2021

Vi vil gerne sige tak for en behagelig oplevelse og et godt resultat. Vi vil gerne fremhæve den løbende dialog om fejl/ændringer, den daglige grundig oprydning, den behagelig og høflige adfærd samt den lyttende tilgang.

Augustin Smede og VVS ApS
Mikkel
31. Maj 2021

augustin Vvs har monteret et vølundbjordvarme anlæg hos mig det er blevet lavet rigtigt fint ingen hovsa løsninger man bliver træt af så super flot lavet en behagelige mennesker at snakke med

Fredensborg Tagdækning v/Martin Pedersen
Henrik
30. Maj 2021

Jeg har brugt Fredensborg Tagdækning flere gange og har altid været yderst tilfreds.

Brødrene Gottlieb tømrer & Total entreprise Aps
Pia
12. Maj 2021

Super professionel rådgivning og udførsel