Cookie Consent by Cookie Consent Hvordan maler man trælofter | Maler-pris.dk

Hvordan maler du trælofter?

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Maling af trælofter er en opgave, som du selv kan udføre, hvis du har tid og lyst til at give dig i kast med projektet. Vær opmærksom på, at det ikke er et projekt, der kan overstås i løbet af et par timer. Projektet vil som minimum tage en weekend, hvis det skal gøres ordentligt.

Har du bedre at bruge din weekend på, kan du overveje at få professionel hjælp til opgaven.

Med vores online prisberegner øverst på siden, kan du beregne en pris på maling af trælofter - hurtigt, nemt og gratis.

Sådan beregner du en pris.

Forberedelse før du maler loftet

Før du begynder malerarbejdet, skal loftet være rent. Ellers risikerer du, at der opstår skjolder, eller at der sætter sig skidt i malingen, som tydeligt kan ses.

  • Start med at feje og støvsuge loftet grundigt for spindelvæv og skidt.
  • Hvis loftet har fedtede pletter eller genstridigt skidt, så vask loftet med trærens (rent vand, hvis du bejdser) - vær meget omhyggelig, hvis træloftet har nikotinpletter eller misfarvede områder som følge af tobaksrøg. Disse kan nemlig sive igennem malingslaget.
  • Evt. harpiks fjernes med cellulosefortynder.

Maling

Hvidmaling af lofter er den mest almindelige form for behandling af trælofter. Man maler oftest et træloft med en vandbaseret plastmaling.

Malingen fås i forskellige grader af mathed og blankhed - begge muligheder har fordele. Den blanke maling er mere slidstærk og nemmere at rengøre, hvilket er ideelt i eksempelvis et køkken. Mat maling er til gengæld pænere på ujævne overflader, da den blanke reflekterer lys i højere grad, og dette kan få ujævnheder til at fremstå tydeligere. Mat maling anvendes oftere til lofter end blank maling.

Bejdsning

Bejdsning er en god løsning, hvis du gerne vil bevare træets naturlige udseende, men samtidig ændre loftets farve. Hvidbejdsning gør loftet lysere, men gør det stadig muligt at se træets årer under bejdsen. Hvidbejdsning er et godt valg, hvis du har mørke lofter og ønsker at gøre rummet lysere. Et loft kan også bejdses mørkere, men denne løsning vælges sjældnere end hvidbejdsning.

Lakering

Lakering er en god løsning, hvis du gerne vil have et varmt, naturligt udseende i rummet. Lakken kan her være mat eller blank, og den er transparent, så man kan se træets farve og tekstur tydeligt under lakken. Af samme grund er det heller ikke et godt valg til skadede, misfarvede eller plettede trælofter.

Sådan males træloftet

Det er vigtigt at vide, at forskellige trælofter har forskellige behov. Visse træsorter indeholder naturligt mere harpiks - eksempelvis gran - og der kan derfor opstå gullige pletter, hvis man ikke behandler loftet korrekt. Spørg i malerforretningen, før du går i gang.

Har loftet knaster, skal disse altid grundes med knastlak 2-3 gange og evt. slibes.

Maling: Har loftet ikke været malet før, bør du give loftet 2 lag grunder og 2 lag plastmaling - sørg for at respektere tørretiden, som er anført på malerbøtten. Er loftet i forvejen hvidpigmenteret, så kan du nøjes med 1 lag grunder og 2 lag plastmaling. Til selve malingen kan du bruge pensel og/eller malerulle, eller loftet kan sprøjtemales.

Bejdsning: Hvidbejdsen påføres med pensel 2-3 brædder af gangen i deres fulde længde. Hvor mange lag, der påføres, afhænger af dit ønske til lysningsgraden og af dine ønsker til, hvor transparent bejdsen skal være. For at gøre træloftet vaskbart efter bejdsningen skal du give loftet et lag klarlak til sidst.

Lakering: Påfør klarlakken som anført på beholderen. Anvend en pensel med fine hår - også kaldet en trælakeringspensel - og/eller en lakrulle. Jo bedre penslen er, desto finere bliver resultatet. Slib med fint sandpapir efter første lag, og påfør 1-2 lag til efter behov.

Indhent et uforpligtende tilbud fra en maler

Vil du gerne være sikret et godt resultat, så kan du overveje at lade en professionel maler hjælpe dig med opgaven.

På vores hovedside Prisberegning.dk kan du indsende din opgave - så sørger vi for at hjælpe dig med at indhente et godt, konkurrencedygtigt tilbud på din maleropgave.

Denne service er helt gratis og uforpligtende for dig, og vi samarbejder med malerfirmaer over hele landet, som gerne vil give gode tilbud til vores brugere.

Indsend din opgave her - Prisberegning.dk

Electricom A/S
Anette
28. Januar 2022

God service og hurtig levering. Installeret ny varmepumpe og udskiftet eltavle. Montør var god og udførte opgaver til vores tilfredshed

BC Haveservice V/ Benjamin Christiansen
Christina
27. Januar 2022

Rigtig god service og god til at kontakte kunden og forventningsafstemme. Jobbet blev gjort til tiden og af en rigtig sød ansat. Vi giver de varmeste anbefalinger.

Finlow VVS
Ingrid
27. Januar 2022

Yderst tilfreds med Finlow VVS. De kom akut med en dags varsel og skiftede vores fjernevarmefyr, så vi kunne få varmt vand igen midt i januar. Kan klart anbefale dem!

Albertslund VVS ApS
Peter
25. Januar 2022

Vi fik skiftet en veksler på vores fjernvarme og vi fik renset og ordnet rør på vores Hess varmeanlæg. De var utrolig hjælpsomme g meget professionelle. Der var god kommunikation, så man var godt orienteret om var der skete og skulle ske.

Søften Tagrenovering ApS
Astrid
20. Januar 2022

Kompetente håndværkere med høj arbejdsmoral, der arbejdede både både effektivt og omhyggeligt og tydeligvis satte en ære i at lave et godt stykke arbejde. God kommunikation med håndværkerne, som også hver dag gjorde sig færdig, dækkede af, ryddede op efter sig og kom ind og sagde farvel. Efter otte arbejdsdage havde vi et flot nyt tag, og alt var efterladt pænt og ryddeligt.

DK Kloak & Ejendomsservice
Henrik
18. Januar 2022

Pålidelig og altid til tiden. Første klasses arbejde. Anbefales på det varmeste.👍

Fb Byg & Entreprise ApS
Familien
14. Januar 2022

Vi kan kun varmt anbefale Bahn Malerservice. Tak, for et meget fint arbejde med pålægning af microcement på vores badeværelser samt god rådgivning og vejledning, Bahn Malerservice har en høj grad af kundeservice og vi har oplevet en rigtig god dialog igennem hele projektet - TAK, for det.

Brolægger Jyden V/ Kim Nielsen
Kasper
6. Januar 2022

Vi havde besøg af tre forskellige brolægger - og det var uden tvivl Kim, der kom med den bedste løsning på den problemstilling, som vi stod med. Hans team løste opgaven perfekt - og derudover optimierede de også andre småting, så det endelige resultat stod flottere end forventet. Vi kommer helt sikkert til at ringe til Kim igen i fremtiden, når vi skal have lavet flere projekter.