Cookie Consent by Cookie Consent Hvordan maler man trælofter | Maler-pris.dk

Hvordan maler du trælofter?

Sådan fungerer vores service

1

2

3

Beregn prisen her

Maling af trælofter er en opgave, som du selv kan udføre, hvis du har tid og lyst til at give dig i kast med projektet. Vær opmærksom på, at det ikke er et projekt, der kan overstås i løbet af et par timer. Projektet vil som minimum tage en weekend, hvis det skal gøres ordentligt.

Har du bedre at bruge din weekend på, kan du overveje at få professionel hjælp til opgaven.

Med vores online prisberegner øverst på siden, kan du beregne en pris på maling af trælofter - hurtigt, nemt og gratis.

Sådan beregner du en pris.

Forberedelse før du maler loftet

Før du begynder malerarbejdet, skal loftet være rent. Ellers risikerer du, at der opstår skjolder, eller at der sætter sig skidt i malingen, som tydeligt kan ses.

  • Start med at feje og støvsuge loftet grundigt for spindelvæv og skidt.
  • Hvis loftet har fedtede pletter eller genstridigt skidt, så vask loftet med trærens (rent vand, hvis du bejdser) - vær meget omhyggelig, hvis træloftet har nikotinpletter eller misfarvede områder som følge af tobaksrøg. Disse kan nemlig sive igennem malingslaget.
  • Evt. harpiks fjernes med cellulosefortynder.

Maling

Hvidmaling af lofter er den mest almindelige form for behandling af trælofter. Man maler oftest et træloft med en vandbaseret plastmaling.

Malingen fås i forskellige grader af mathed og blankhed - begge muligheder har fordele. Den blanke maling er mere slidstærk og nemmere at rengøre, hvilket er ideelt i eksempelvis et køkken. Mat maling er til gengæld pænere på ujævne overflader, da den blanke reflekterer lys i højere grad, og dette kan få ujævnheder til at fremstå tydeligere. Mat maling anvendes oftere til lofter end blank maling.

Bejdsning

Bejdsning er en god løsning, hvis du gerne vil bevare træets naturlige udseende, men samtidig ændre loftets farve. Hvidbejdsning gør loftet lysere, men gør det stadig muligt at se træets årer under bejdsen. Hvidbejdsning er et godt valg, hvis du har mørke lofter og ønsker at gøre rummet lysere. Et loft kan også bejdses mørkere, men denne løsning vælges sjældnere end hvidbejdsning.

Lakering

Lakering er en god løsning, hvis du gerne vil have et varmt, naturligt udseende i rummet. Lakken kan her være mat eller blank, og den er transparent, så man kan se træets farve og tekstur tydeligt under lakken. Af samme grund er det heller ikke et godt valg til skadede, misfarvede eller plettede trælofter.

Sådan males træloftet

Det er vigtigt at vide, at forskellige trælofter har forskellige behov. Visse træsorter indeholder naturligt mere harpiks - eksempelvis gran - og der kan derfor opstå gullige pletter, hvis man ikke behandler loftet korrekt. Spørg i malerforretningen, før du går i gang.

Har loftet knaster, skal disse altid grundes med knastlak 2-3 gange og evt. slibes.

Maling: Har loftet ikke været malet før, bør du give loftet 2 lag grunder og 2 lag plastmaling - sørg for at respektere tørretiden, som er anført på malerbøtten. Er loftet i forvejen hvidpigmenteret, så kan du nøjes med 1 lag grunder og 2 lag plastmaling. Til selve malingen kan du bruge pensel og/eller malerulle, eller loftet kan sprøjtemales.

Bejdsning: Hvidbejdsen påføres med pensel 2-3 brædder af gangen i deres fulde længde. Hvor mange lag, der påføres, afhænger af dit ønske til lysningsgraden og af dine ønsker til, hvor transparent bejdsen skal være. For at gøre træloftet vaskbart efter bejdsningen skal du give loftet et lag klarlak til sidst.

Lakering: Påfør klarlakken som anført på beholderen. Anvend en pensel med fine hår - også kaldet en trælakeringspensel - og/eller en lakrulle. Jo bedre penslen er, desto finere bliver resultatet. Slib med fint sandpapir efter første lag, og påfør 1-2 lag til efter behov.

Indhent et uforpligtende tilbud fra en maler

Vil du gerne være sikret et godt resultat, så kan du overveje at lade en professionel maler hjælpe dig med opgaven.

På vores hovedside Prisberegning.dk kan du indsende din opgave - så sørger vi for at hjælpe dig med at indhente et godt, konkurrencedygtigt tilbud på din maleropgave.

Denne service er helt gratis og uforpligtende for dig, og vi samarbejder med malerfirmaer over hele landet, som gerne vil give gode tilbud til vores brugere.

Indsend din opgave her - Prisberegning.dk

Søften Tagrenovering ApS
Jens
10. September 2021

Jeg har fået malet tag. Alle aftaler overholdt. let og ubesværet kommunikation både på mail og telefon.

Fredensborg Tagdækning v/Martin Pedersen
Lars
10. September 2021

Jeg kan kun anbefale virksomheden. Gode priser, hurtigt arbejde og rigtig godt håndværk. God stemning hele vejen. I dag ca. 6 mdr efter stadig meget tilfreds.

Fb Byg & Entreprise ApS
Christopher
7. September 2021

Fin service og Flemming var fleksibel og gjorde det muligt at få altanen vandsikret i en periode med tørt vejr.

DK Kloak & Ejendomsservice
otto
4. September 2021

service af højvandslukke samt rottespærre.

Arkitektfirmaet Arkon
anders
16. August 2021

Har brugt Arkon arkitekter adskillige gange privat & er godt tilfreds med deres rådgivning samt sparring på div. byggeprojekter. Aftaler bliver overholdt & de er hurtige at få fat på telefonisk eller over mailen. Bh Anders Pedersen

Krogsgaard Have & Anlæg ApS
Jytte
13. August 2021

Meget tilfreds med min nye Kirsebærlaurbærhæk som er sat af Krogsgaard Have og Anlæg. De kom til aftalte tid og udførte arbejdet til min fulde tilfredshed. Jeg kan gives dem mine bedste anbefalinger.

Ålsø Service v/Kenneth Greve Helweg
Henrik
10. August 2021

Har fået lavet 160 m2 belægning i indkørsel med fald og afløb. Alt er lavet til aftalt tid og pris, og af nogle meget kompetente og rare medarbejdere fra Ålsø Service, som var gode til at lytte til vores ønsker. Kan klart anbefale dette firma til belægningsopgaver.

Tømrermester Per Winther
ken
29. Juli 2021

Tilbygning af 403 sommerhus . fint og flot og færdig før tiden.