Skal en maler være autoriseret?

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på garage pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit garage-projekt

Beregn prisen her

E-mærket logo

Det korte svar er nej. "Maler" er ikke en beskyttet titel ligesom eksempelvis "VVS-installatør" eller "kloakmester".

Det betyder, at enhver i princippet kan kalde sig maler. Det betyder også, at hvis nogen kalder sig autoriseret maler eller kræver, at du benytter en autoriseret maler, eksempelvis når du skal istandsætte en lejlighed, så er det ikke noget, der som sådan eksisterer.

Der er ingen autorisationseksamen - der er en svendeprøve

Professionelle malere har typisk fulgt en uddannelse, stået i lære som maler hos en malermester og har bestået en svendeprøve. Her har man altså lært malerfaget i teori og praksis, og fået viden og lært teknikker, der er videregivet fra en malermester.

Svendeprøven er det endelige værk, der beviser malersvendens kunnen.

Professionel maler

En professionel maler har malerfaget som sin eneste profession. Er man interesseret i at antage en seriøs og kompetent maler, så bør man vælge en professionel maler.

Visse services tilbyder, at man lejer en "handyman", som kan udføre diverse opgaver, heriblandt maleropgaver. Man risikerer dog så, at der anvendes forkert maling og en forkert teknik, og at resultatet bliver grimt at se på. Derfor vælger de fleste også at benytte en professionel maler.

Er man i tvivl om, hvorvidt maleren er professionel maler, bør man for det første tjekke CVR-registret, hvor man kan finde oplysninger om virksomheden. Herefter kan man spørge ind til personens tidligere opgaver og erfaring og i yderste tilfælde bede om referencer. For det meste er dette dog ikke nødvendigt.

Indhent et tilbud fra en professionel maler her

Vil du gerne have kontakt til en professionel maler, så kan du benytte vores gratis service.

Vi samarbejder med professionelle, kompetente malere over hele landet, og vi kan derfor altid sætte dig i kontakt med en professionel maler nær dig.

Du behøver bare indtaste din opgave i beregneren øverst på siden - så sørger vi for at kontakte dig og hjælpe dig med at finde en dygtig maler snarest muligt.

Du kan læse mere om os og vores gratis service her.

maler-pris.dk